fredag 12. mars 2010

SYMBOLER

I dag møter vi forskjellige typer symboler overalt hvor vi ser. Samfunnet er fullt av ulike symboler, både konkrete og abstakte. Abstrakte symboler er noe man ikke kan se, eller ta på, slik som håp, tro eller kjærlighet. Konkrete symboler kan være bokstavene vi skriver eller leser, veiskilt og trafikkskilt eller mann/kvinne skilt på toalettdører, til og med personer. Overalt hvor vi går, er vi omringet av slike symboler.

Et symbol er et tegn, eller en gjenstand som som oftest har en dypere mening. Et symbol er som regel et vilkårlig tegn som ikke vanligvis ville blitt assosiert med meningen det har. Eksempler på symboler som har en dypere mening kan for eksempel være fargen rød eller en due. En due symboliserer fred, frihet og renhet. Fargen rød er et symbol på kjærlighet og forelskelse.
Måten symboler blir brukt på i dag at man kan nevne et symbol som symboliserer eller assosieres med en aktivitet, uten å si selve aktiviteten.



De fleste symboler er noe som symboliserer noe for hele verden og som alle har kjennskap til, men det finnes også symboler som kun gjelder for visse grupper. Ta for eksempel kuen, som er et viktig symbol i hinduismen. Selv om kuen ikke er et symbol som har en dypere mening for ikke-hinduer, vet likevel de fleste at det er et av de viktigste symbolene i Hinduismen. Symboler kan også bli brukt innenfor politikk. I Norge har alle de politiske partiene et symbol som den norske befolkning kjenner til og assosierer med det partiet.


Jeg mener symboler har så sterk kraft fordi det er noe hele verden har til felles. De knytter menneskene og landene i verden sammen på en måte som gjør at vi kan forstå hverandre selv uten ord.



Hvilke symboler betyr noe for deg?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar