tirsdag 13. april 2010

Intervju workshop med klassen!

Hei!

På fredag 9.April hadde vi intervjuworkshop med klassen. Vi hadde fått låne et medierom på skolen, og det var veldig gøy! Alle sammen lagde spørsmål som var knyttet til problemstillingen vår og vi valgte ut en vi skulle intervjue. Vi brukte ca. 10 minutter på å forberede spørsmålene vi ville stille, og filmet hverandre. det var utrolig morsomt å se hvor flinke alle var til å improvisere og se at de satte seg inn i en annen rolle. Vi merket fort at det var lett å bli useriøs og det ble mye latter, selv om det kanskje skyldes at vi er gode venner og at vi ikke var i en seriøs situasjon.

Når vi var ferdige med å intervjue og filme hverandre, så vi på det sammen i klassen. Det vi så var at det er mange faktorer som spiller inn og som gjør om et intervju blir bra eller dårlig. Vi om hva vi kunne gjort bedre/annerledes.



Vi så at det var veldig viktig med en hilsen før intervjuet og å virke interessert overfor intervjuobjektet, for at intervjuet skulle få en god flyt. De fleste stilte kun spørsmålene de hadde skrevet ned, noe som gjorde at intervjuet ble litt flatt. Vi skjønte at oppfølgingsspørsmål hadde veldig mye å si, og kunne gjøre at intervjuet fort ble mere interessant og fikk mer mening. Vi så også at det var viktig å takke for intervjuet og være høfflig, og kanskje stille et litt åpent spørsmål mot slutten slik at intervjuobjektet kunne få si noe den ville si eller hadde på hjertet.


Erfaringer og kunnskaper jeg vil ta med meg og bruke når jeg skal intervjue mitt intervjuobjekt denne uken er:

-Hilse
-Være interessert i det intervjuobjektet har å si
- Stille oppfølgingsspørsmål
- Stille et åpent spørsmål/"Er det noe du vil tilføye" mot slutten
- Takke for intervjuet

Personen jeg skal intervjue kommer fra Filippinene og er praktikant hos en familie her i Norge. Jeg gleder meg til å høre hva hun har og si og til å se hvordan intervjuet går.